Tym razem muffinki kusiły malinowym wnętrzem w zgrabnym duecie z białą czekoladą. Nie jestem amatorką tej odmiany czekolady, jednak w takim połączeniu również i biała się spisała (czyż nie udany rym częstochowski). Zapewniam, że muffinki były równie udane:)
Porcja na 12 babeczek
- 1 szkl. mąki
- 1/2 szkl. cukru
- 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczka sody
- szczypta soli
- 2 jajka
- 8 łyżek oliwy
- 1 szkl. jogurtu
- 1 szkl. malin
- 3/4 tabliczki białej czekolady
Wykonanie:
W jednej misce wymieszać suche składniki (mąka, cukier, proszek, soda, sól), w drugiej mokre (jajka, oliwa, jogurt). Połączyć składniki, lekko wymieszać i dodać maliny oraz pokrojoną w kosteczkę białą czekoladę.
Piec ok. 25 min. w temperaturze 180°C.